Logo

Изградба на објекти од темел до клуч 280 евра за м2

Број на оглас: 2339677 | Објавен на: 16.12.2017, 13:00
Промовирај Обнови Измени Избриши    Назад

Цена: 280 €

Категорија: Недвижности / Новоградба

Вид на оглас: Се продава


ПОНУДА ЗА КЛУЧ НА РАКА

ОПИС НА КАРАБИНА
1. Армирачки работи:
- 6-8Φ12 или 6Φ14 – столбови и носачи
- Φ10 – тераси и скали

2. Ѕидарски работи:
- Надворешни ѕидови со блок 25 цм
- Преградни ѕидови со блок 12 цм

3. Плафонска плоча:
- Ферт греди
- Блок монта
- Мрежа Q=131
- Бетон 5 цм МБ30

4. Кровопокривачки работи
- Греди (кадрони) 10x10/12
- Даски
- Два реда летви (хоризонтални и вертикални)
- Тер хартија
- Ќерамиди

НАДВОРЕШЕН ОПИС НА ОБЈЕКТОТ

1. Фасада со минерален фаседекс термофасада демит d=8 cm
2. Цокла со минерален фаседекс термофасада демит d=5 cm
3. Хоризонтални и вертикални олуци од пластифициран лим
4. Тротоари околу објектот 60 cm. ширина
5. Тераси во затворен тип (ѕидани) со една цевка горе
6. Влезна партија за објектот со бехатон плочки од 5 m должни
7. Обработка на подови за тераси со гранитни плочки (до 10 ЕУ)
8. Изведба на шахта за водомер
9. Надворешна PVC столарија за врати и прозори
10. Поставување на термопан стакла со 4 сезони

ВНАТРЕШЕН ОПИС

1. Поставување на елекроинсталација со стански табли, автоматски осигурувачи, телевезиски и компјутерски кабли
2. Поставување за водовод и одвод комплет со ладна и топла вода со излез од 1 метар надвор од објектот
3. Внатрешно малтерисување во продолжен малтер на ѕидови и плафони (грубо и фино)
4. Собни врати медијапански (вредност до 140 ЕУ)
5. Поставување на керамички плочки на ходници, WC, купатила и кујна по избор на инвеститорот (вредност до 10 ЕУ)
6. Поставување на хидро изолација за сите мокри места (купатила)
7. Санитарни елементи комплет за купатила: WC шоља, казанче, умивалник, туш кабина, бојлер, чешми (вредност до 400 ЕУ)
8. Порамнителен слој на патос со термо изолација (кошулка)
9. Подови од ламинат или плочки (вредност до 10 ЕУ)
10. Молерисување на ѕидови со поликолор

Цената за клуч на рака со изградба на карабина на постоечки фундамент (подна плоча) изнесува 280 ЕУ за 1 м2 бруто површина


Изработката на фундамент (темели со подна плоча) изнесува 50 ЕУ за 1 м2 бруто површина

ОПИС НА ТЕМЕЛИ СО ПОДНА ПЛОЧА:

1. Земјани и бетонски работи
- 80x80х50 ископ на темелни стопи и насипани со бетон
- 50x50 ископ на темелни затеги и наспиани со бетон
2. Армирачки работи
- Ф10 - 10/10 – решетка во стопи
- 6Φ12 - темелни затеги
- Ф8 узенгии на 20 цм за темелни затеги
- 6 до 8Φ12 или 6Φ14 – анкери за столбови
- Ф6 - 15/15 мрежа за цокле и подна плоча
3. Цокла:
Оплатирање и бетонирање со МБ30 - h=60 цм, d=20цм
4. Плоча:
- Полнеж земја 40 цм
- Полнеж шљунак 20 цм со набивање
- Мршав бетон 5 цм
- Хидроизолација од кондор со заварување
- Мрежа Ф6 - 15/15
- Бетон 10 цм МБ30


Огласи од: Тектум Инженеринг

Тектум Инженеринг

Неготино

Станете Премиум член

 Неготино    Општина: Неготино

Прати Е-Маил

 Darko

Потврден огласувач