Logo

Услови на употреба

Со користење на услугите, Вие се согласувате на наведените услови.

 

Политика за приватност - заштита на лични податоци

Заштитата и сигурноста на вашите лични податоци се една од приоритетните задачи на Реклама5. Ние посветуваме особено внимание на правото на приватноста и заштитата на личните податоци на нашите корисници. Ние го цениме вашиот интерес во нашата веб страница и да ви се заблагодарам за посетата на нашиот веб-сајт.

Кога креирате кориснички профил на Реклама5 ние ги собираме податоците потребни за да го креирате вашиот профил. Со користење на Реклама5, се согласувате за собирање, обработка и користење на Вашите лични податоци од нашата компанија.

Тие податоци се:

   - Име и Презиме
   - E-маил адреса
   - Телефон за контакт
   - Локација
   - Податоци на огласот
   - ИП адреса

 

Податоците кои ги собираме и се чуваат кај нас, ние ги чуваме Вашите лични податоци во согласност со прописите за заштита на личните податоци. За подетални информации посетете ја веб страницата Дирекцијата за заштита на лични податоци на Р.Македонија dzlp.mk. Ние ги користиме лични податоци за овозможување на нашите услуги и подобрување на истите. Лични податоци нема да бидат откриени без ваша согласност на трети лица. Обработка на Вашите лични податоци за друга цел, може да се врши врз основа на Ваша претходна согласност. Ние се стави технички безбедносни мерки за да ги заштити вашите податоци доставени до нас. Нашите безбедносни мерки постојано се унапредуваат во согласност со технолошкиот развој, во секој случај не може да гарантира дека безбедносните мерки ќе спречат трети лица од нелегално прибирање.

Во секој момент може да извршите промена, ажурирање, корекција или целосно отстранување на Вашите лични податоци и информации.

На нашата интернет страница ќе најдете платени сектори, но Реклама5 ниту ги собира, ниту има пристап до информациите поврзани со вашата картичка или со вашата сметка во банка. Плаќање со платежни картички се врши со податоци кои поради безбедност при комуникацијата преку интернет се шифрираат со користење посебен SSL (Secure Socket Layer) протокол.

Од безбедносни причини вашата IP адреса ќе се евидентира во нашиот систем. Во случај на измама или злоупотреба истата IP адреса ќе биде доставена до надлежните органи. Секако Реклама5 исто така во истражна постапка најтесно соработува со властите.

 

Регистрација

Реклама5 им нуди на своите корисници онлајн услуга. За користење на услугите на Реклама5 е потребна регистрација, на секоја платена услуга корисникот е информиран за содржината како и за цените и условите за плаќање. Услугата на Реклама5 е во оперативна должност непрекинато седум дена во неделата со 90% расположливост во текот на годината.Од ова се иземени случаите на испад поради одржување и надградба на софтверот, како и времето кога услугата не е достапна на интернет поради технички или други проблеми кои не се под влијание на Реклама5 (виша сила, трети лица и сл.).Во случај Вашиот профил да биде избришен поради проблеми од техничка природа, враќањето на парите нема да биде можно.

За користење на сервисот Реклама5 во целост, клиентот мора да ги користи најновите пребарувачки технологии или да го овозможи нивното функционирање на својот компјутер (на пр. активирање на Java Skript, Cookies, Pop-ups). Доколку се користат постари или технологии кои не се во општа употреба, можно е да се случи клиентот да може само ограничено да ги користи услугите на Реклама5.

 

Верификацијата на профилот е задолжителна

Поради безбедности причини Верификација на профилот е задолжителна.

Ве молиме верифицирајте го вашиот профил, откако ќе го верифицирате, *можете 1 година бесплатно да внесувате огласи, исто така бесплатно да ги обновувате или менувате вашите огласи. Цената за верификацијта е 98 ден + ддв (116 ден.) за 1 година ( 12 месеци), Сите не верифицирани профили ќе бидат избришани.

Плаќањето се врши преку уплатницата или платежна картичка. За повеќе информации кликнете на https://www.reklama5.mk/Help/HelpUserVerifier Ве молиме запомнете: Сертифицираното лого не овозможува 100 % заштита од злоупотреба, важат истите правила и услови на Реклама5.

 

Политика на колачиња (Cookies)

Со цел да ја направиме Реклама5 полесно и повеќе пријатни за употреба, ние ги користиме cookies. Колачиња (Cookies) се мали текстуални датотеки кои се зачувуваат на Вашиот компјутер од страна на веб-серверот. Нашиот веб-сајт користи колачиња (Cookies) за оптимизирање на нашите услуги, за да може системот да функционира правилно и да го подобри користење на платформат. Оваа информација е анонимна и не содржи лични податоци. Реклама5 во моментов не собира никакви податоци од овие колачиња. Колачињата се поделени според нивната функција: задолжителни колачиња, за перформанси, за функционалност, за рекламирање и за сесиија.

Скоро сите веб пребарувачи се поставени така да прима автоматски cookies, ако не сакате да користите колачиња со промена на прилагодувањата на веб пребарувачот на компјутерот или мобилниот уред можете да ги исклучите и да ги избришете колачиња.

Ве молиме имајте во предвид дека ако го исклучите колачиња нема да може да користите некои од функциите.

 

Сопствена одговорност за содржината

Корисниците се обврзуваат да даваат исклучиво вистинити податоци во внесениот оглас. Реклама5 го задржува правото за промена, дополнување или бришење на било кој дел од страницата или на целата понуда без претходно известување, како и за времено или трајно запирање на објавата. Одговорноста за содржината на огласите, сликите, видео-клиповите, профилите или другите прилози лежи исклучиво кај авторите. Реклама5 не гарантира постојана достапност на веб страницата. Огласите на Реклама5 потекнуваат од корисниците и фирмите. Укажуваме на тоа дека Реклама5 не дава гаранција за квалитетот, целосноста, сигурноста или легалноста на огласите, како и за комуникацијата на корисниците.

Не е дозволено преку други корисници да се собираат лични информации како е-мејл адреси телефонски броеви, или истите да се добиваат на било каков начин без согласност од корисниците. Исто така не е дозволено да се копираат, менуваат или прошируваат содржини на туѓи огласи.

 

Недопуштени содржини

Oсобено е недопуштиво да се даваат огласи со следнава содржина (текст, слики) како понуда, побарувачка или настан на Реклама5:

  Рекламирање на други интернет страници и фирми, особено веб страници за мали огласи, продавници за е-трговија, аукции на интернет

  Очигледно несериозни и недоволно опишани понуди за работа

  Натпревари, обложувања од секаков вид, вклучително и лото и други игри на среќа

  Кредити, заеми и финансиска поддршка без целосен податок за домашната адреса на кредитната институција

  Инвестиции, хартии од вредност, особено акции

  Платени телефонски броеви како и СМС услуги

  Навредливи, нападни или дискриминирачки изрази

  Расистички, клеветнички, насилни или противуставни содржини

  Нелегални огласи, кои го загрозуваат или повредуваат правото или здравјето на трета страна

  Порнографија, вклучително порнографски и опасни за младината списи и предмети

  Понуди за проституција

  Контакт огласи во име на трета страна

  Наплатливи телефонски услуги или упатување на комерцијални еротски страници.

  Листи, папки или сл. Кои ја содржат адресата на производителот, трговецот или снабдувачот

  Огласи на странски јазик без Македонски превод.

  Огласи кои не се во рамките нa правилата на Реклама5 и огласи кои не се не во рамките во согласност со законски прописи во Македонија нема да бидат објавени

 

Недопуштени предмети

Недопуштени предмети како за понуда, така и за побарувачка се:

  Украдени, фалсификувани или неодобрено копирани предмети од било каков вид, тука се вбројуваат и пиратериски продукти

  Дроги и стимуланти во рамките на законот за наркотици

  Радиоактивни супстанци, отрови, пиротехнички производи, експлозиви, како и други хемикалии штетни по здравјето

  Човечки органи, крв и други телесни течности, како и носена долна облека

  Оружје во поглед на законот на оружје, особено огнено оружје и оружје за сечење и прободување од било кој вид, како и муниција

  Службени униформи и пасоши од безбедносни области

  Продукти со ознаки на противуставни организации

 

Без двојно прикажување на огласите

Оглас се дава само еднаш и само на локацијата на понудата или побарувачката. Вашиот оглас се појавува на одбраната локација и рубрика и може да се најде преку едно регионално и национално пребарување или пребарување низ Македонија. Повеќекратно давање оглас со идентична содржина – вклучително и во различни региони и рубрики – не е дозволено. Исто така не е дозволено Реклама5 така да се манипулира. Овие правила важат исто така и за огласи, кои се разликуваат преку слики и формулации, но кои содржински се идентични.

Исто така и надрегионалните услуги не смеат повеќекратно да бидат понудени.

Огласи со повеќекратни прилози и слична содржина нема да бидат толерирани и веднаш ќе бидат избришани.

 

Линкови до други веб сајтови

На веб сајтот Реклама5 може да се најде линкови до други веб сајтови кои не се оперира од Реклама5. Ако корисникот го посети таквите страници на овој веб-сајт во моментов треба да се почитуваат прописите кои се применуваат за заштита на податоци и други упатства. Реклама5 не превзема одговорност за стандардот на заштита на податоци и обработка на лични податоци на други компании.

 

Спам, измама, злоупотреба

Реклама5 не толерира спамови. Масовно создавање на содржински идентични прилози (теми) и/или одговори, значи не е дозволено објавување на исти прилози во повеќе категории. Ако сте вознемирени од спамовите, не се двоумете да не контактирате на: support( at )reklama5.mk

 

Совети за заштита на лозинката

Ве молиме забележете ги следниве мерки на претпазливост:

  Чувајте ја Вашата лозинка во тајност и не ја делете со другите.

  Избегнувајте употреба на истата лозинка која ја користите и за други веб страници.

  Ако имате впечаток дека неовластено лице ја открило Вашата лозинка, веднаш променете ја лозинката и за тоа известете ги Reklama5.mk .Вашата е-пошта нема да биде прикажана. Наместо тоа, потенцијалниот клиент може да Ви напише преку контакт-формулар или во детален случај преку е-пошта.

 

Старосна граница

За да можете да ја користите оваа страница морате да имате наполнето 18 години. Членови под 18 години на Реклама5 не се прифаќаат.

 

Престанок, суспензија

Реклама5 го задржува правото да ја прекине или суспендира регистрацијата на корисникот на Реклама5 во секое време, без писмено соопштение, ако истиот, според мислењето на Реклама5, не тргувал во согласност со условите на користење. Во случај на прекин на регистрацијата, Реклама5 ќе го избрише евентуално креираниот профил на корисникот. Барање на корисникот за бришење на неговиот претходно даден оглас или прилог не постои.

 

Отстранување на содржини

Реклама5 го задржува правото да ги промени, помести, преработи или избрише огласите и записите на Реклама5. Реклама5 експлицитно го задржува правото, во секое време да менува, надополнува или брише делови на веб страната или целата објава без претходна најава, или објавувањето времено или трајно да го запре.

 

Промени во Политиката за приватност

Имајте предвид дека политиката за приватност и условите на употреба на Реклама5 можат во секое време да бидат променети и актуализирани. Актуелната верзија секогаш ќе ја најдете овде кај услови на употреба на Реклама5. Со користење на услугите, Вие се согласувате на наведените услови.

 

Контакт со Реклама5:

Ако имате било какви прашања, Ве молиме контактирајте не.

 

Бигмедиа Дооел

6333 Радолишта

Струга

 

Aжурирано на: 22.02.2017 година.

 

 

Вашето Име
Вашиот Е-Маил
Предмет
Вашиот Телефон
Текст на пораката
Внесете го точниот резултат